Wat is een content management systeem?

Wat is een content management syteem? Wat kun je mee? Wat zijn de voordelen van het Wordpress cms? Lees hier meer informatie over het Wordpress content management systeem.

Wat betekent CMS?

CMS is een afkorting voor Content Management Systeem. Maar wat verstaan we onder content?

Alles wat we binnen de website kunnen bewerken, zoals bijvoorbeeld artikelen, foto’s, banners, nieuwsbrieven, webshops etc noemen we content.

Het Wordpress CMS controlepaneel zorgt ervoor dat je overal en altijd je website kunt beheren. Met een beetje kennis van Microsofts Word, kun je vaak al de gehele content van je website beheren. Je hoeft niet veel kennis te hebben van HTML en CSS.

Met een CMS kun je dus zelf bepalen, wanneer je je website wilt bijwerken, als je maar verbonden bent met internet. Wil je de onderhoud van je website uitbesteden, dan kan dat ook.

Waarom is een content management systeem zoals Wordpress belangrijk?

Voor websites die hun inhoud regelmatig moeten bijwerken, zoals een nieuws website die meerdere keren per dag nieuwe artikelen publiceert, is een Wordpress content management systeem erg handig. Gebruikers die nieuwe inhoud moeten maken, kunnen inhoud rechtstreeks publiceren zonder technische kennis of contact met een webmaster. Bloggers maken ook vaak gebruik van een content management systeem zoals Wordpress.

Wat is het voordeel van een content management systeem?

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een Wordpress CMS is dat je geld kunt besparen. Je hoeft geen webdesigners of programmeurs in te huren om je website aan te passen, aangezien er geen technische kennis voor nodig is om deze te beheren. Je kunt het allemaal zelf (proberen)! Maar het is natuurlijk wel een optie om dit werk uit te besteden aan een webdesigner. Wil je meer weten wat een nieuwe website kost? Neem dan onderaan deze pagina contact op met Dezignz.

Een CMS geeft je de volledige controle over de inhoud van je website. Dit maakt het zeer eenvoudig om je website te updaten om bezoekers aan te trekken. Bezoekers zien natuurlijk het liefst nieuwe dingen als ze terugkeren naar je website. En nogmaals er is geen technische kennis vereist om je website te beheren.

Een groot voordeel van het Wordpress content management systeem is dat je je website kunt verrijken en uitbreiden met Wordpress plugins. Er zijn veel gratis plugins te downloaden, maar ook Premium (betaalde) plugins. Premium plugins woorden regelmatig ge-update, hebben een goede beveiliging en de support is vaak ook voldoende.

Er is ook een optie om meerdere personen de inhoud van de website te kunnen aanpassen en te publiceren. In het controlepaneel kun je geregistreerde gebruikers bepaalde machtigingen geven, zodat je kunt bepalen wie wel en wie niet op je website mag wat mag doen.

Nog meer voordelen:

  • Gebruiksvriendelijk.
  • Continue in ontwikkeling.
  • Compatibiliteit met alle devices.
  • Zoekmachine-optimalisatie.
  • Veel Gratis plugins.

Laat Dezignz je nieuwe website maken

Wil je een nieuwe website laten maken? Of wil je misschien een bestaande website laten optimaliseren? Of heb je een andere vraag?

TELEFOON

0618482035

LOCATIE

Mozartdreef 49, 3845 bj Harderwijk

Clicky