15 dingen die een goede websitebouwer nooit vergeet

Een mooie website laten maken door een professionele websitebouwer? In dit artikel lees je meer over 15 dingen die een goede webbouwer niet mag vergeten. Dus waar moet je op letten voordat je met een websitebouwer aan de slag gaat.

Let op: laat je niet misleiden door goedkoop ogende sites.


Belangrijkste eerste stap is het kiezen van een websitebouwer

Wanneer u klaar bent om een website voor je bedrijf/jezelf te laten maken, is het kiezen van een websitebouwer een belangrijke eerste stap. U wilt er zeker van zijn dat zij je kunnen adviseren over een domeinnaam en webhosting, en jou ook kunnen helpen deze zaken in te richten. Zodra je website live is, moet de webdesigner je ook kunnen helpen met onderhoud of updates die je website nodig heeft.


Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, vraag dan om aanbevelingen of zoek naar online beoordelingen. Als je eenmaal een paar websitebouwers hebt gevonden die er veelbelovend uitzien, bel ze dan en vraag naar hun diensten en wat een nieuwe website kost. Zorg ervoor dat je alle details schriftelijk krijgt voordat je een definitieve beslissing neemt.

2-Waarom een goede websitebouwer belangrijk is

Een goede websitebouwer is om een aantal redenen belangrijk. De webbouwer dient ervoor te zorgen dat je website van de hoogste kwaliteit is. Dit is belangrijk omdat je wilt dat je bezoekers een positieve ervaring hebben wanneer ze jouw site bezoeken.

Bovendien kan een goede websitebouwer je helpen inkomsten te genereren met jouw site. Dit betekent dat je inkomsten kunt genereren met jouw website door middel van een webshop, advertenties of andere middelen.

Ten slotte kan een goede websitebouwer je helpen je online aanwezigheid met je website te vergroten. Dit kan leiden tot meer bezoekers en uiteindelijk meer klanten of opdrachtgevers.

3-Onderzoek doen wat jij nodig hebt en welke doelen jouw website heeft

Wanneer je klaar bent om een nieuwe website te laten maken, is de eerste stap begrijpen welke doelen jouw website zou moeten hebben. Wat probeer je te bereiken? Als je dat eenmaal weet, onderzoek dan wat voor soort website je zal helpen die doelen te bereiken.

Chroom niet om eerst dingen te vragen aan je websitebouwer voordat je je keuze maakt.

Er zijn veel verschillende soorten websites, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen voor jouw behoeften. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de website aansluit bij jouw algemene bedrijfsdoelen.

Met een beetje onderzoek kunt u het perfecte platform, zoals Wordpress of Brizy Cloud, voor je website vinden en ervoor zorgen dat het je helpt jouw doelgroep te bereiken.

Websitetips websitebouwer

4-Website ontwerptips die je webbouwer moet kennen

Het is geen geheim dat een goed ontworpen website je bedrijf kan helpen slagen. Je bent bijvoorbeeld een ZZP'er en je hebt een website nodig. Maar wat als je geen webdesigner bent? Hoe zorg je ervoor dat je website in orde is?


Hier zijn enkele tips voor het ontwerpen van websites die een webbouwer moet weten:


1. Houd het simpel. Een rommelige, verwarrende website drijft gebruikers weg. Zorg ervoor dat de site gemakkelijk te navigeren en visueel aantrekkelijk is.


2. Gebruik witruimte. Witruimte hoeft niet wit te zijn, maar moet verstandig worden gebruikt om tekst- en inhoudsgebieden op te splitsen. Dit maakt de website leesbaarder en prettiger voor de ogen.


3. Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit. Wazige afbeeldingen met een lage resolutie zorgen ervoor dat uw site er onprofessioneel uitziet. Investeer in foto's van hoge kwaliteit of huur een professionele fotograaf in.


4. Optimaliseer de website voor mobiele apparaten.


5-Website domeinnaam instellen

Wat is een domeinnaam? Een domeinnaam is het adres van een website. Het is wat je in een webbrowser typt om een website te bezoeken. De domeinnaam van deze website is bijvoorbeeld www.dezignz.nl.


Een juiste domeinnaam bedenken is van cruciaal belang. Jouw URL is het eerste wat je bezoekers te zien krijgen en moet dus een goede indruk achterlaten.


Je kunt een domeinnaam kopen bij een domeinnaamregistrar zoals bijvoorbeeld Versio of Namecheap. Nadat je een domeinnaam hebt gekocht, moet je deze instellen bij een webhostingbedrijf zoals Versio of Bluehost.


Als je websitebouwer WordPress als CMS gebruikt moet hij of zij je domeinnaam koppelen aan je hosting.


Als je jezelf je eigen domeinnaam koopt, heb je meer controle over de branding en zoekmachineoptimalisatie (SEO) van jouw website.

6-Waarom je altijd HTTPS moet gebruiken

Volgens een recente studie zal bijna 80 procent van de bezoekers niet terugkeren naar een website als deze niet veilig is. Dit betekent dat als je geen HTTPS gebruikt, je veel potentiële klanten zou kunnen mislopen.

Hier zijn een paar redenen waarom je websitebouwer altijd HTTPS zou moeten gebruiken voor je website:


1. HTTPS is veiliger dan HTTP. Dit betekent dat de website minder snel wordt gehackt of aangevallen.


2. HTTPS maakt je website sneller. Dit komt omdat gegevens worden versleuteld wanneer ze tussen de server en de browser worden verzonden, wat de laadtijden kan versnellen.


3. HTTPS verbetert de zoekmachine ranking. Google heeft gezegd dat ze de voorkeur geven aan websites die HTTPS gebruiken boven websites die dat niet doen.


4. HTTPS beschermt de gegevens van uw klanten.

7-Websitehosting-waar je op moet letten

Als u een website wilt latenbouwen, heeft je websitebouwer een paar verschillende opties voor webhosting. Er kan gekozen worden voor een gratis host, een betaalde host of u kunt een websitebuilder gebruiken die hosting omvat( Bijvoorbeeld Wordpress.com).

Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen.


Gratis hosts zijn geweldig voor kleine websites of persoonlijke blogs. Ze zijn echter niet altijd betrouwbaar en je site kan op elk moment zonder voorafgaande kennisgeving worden verwijderd.

Betaalde hosts zijn betrouwbaarder, maar ze kunnen duur zijn.

Websitebuilders met hosting zijn meestal de duurste optie, maar ze zijn ook het handigst omdat alles op één plek staat.


Bij het kiezen van een webhosting is het voor de webbouwer belangrijk om rekening te houden met jouw behoeften. Als je een kleine website of blog hebt, kan een gratis host voldoende zijn.

Als je echter een grotere website hebt of als je meer betrouwbaarheid nodig hebt, is een betaalde host waarschijnlijk een betere optie.

Laat websitebouwer Dezignz je nieuwe website makenWil je een nieuwe website laten maken? Of wil je misschien een bestaande website laten optimaliseren? Dezignz is betaalbaar, flexibel en klantvriendelijk.

8-Kennis om Wordpress goed in te stellen

Wordpress is een populaire content management systeem (CMS) die veel webdesigners gebruiken om hun websites te maken. Niet iedereen weet echter hoe hij Wordpress optimaal kan gebruiken.


Een websitebouwer met kennis van Wordpress kan je helpen een website te maken die er professioneel uitziet en gemakkelijk te navigeren is. Hij/zij zal een checklist volgen voordat jouw Wordpress website gepubliceerd wordt.


Als je overweegt om Wordpress te gebruiken om je website te laten bouwen, is het belangrijk om een websitebouwer te vinden die bekend is met het platform.


Een goede webbouwer kan je helpen bij het selecteren van een Wordpress-thema dat bij jouw behoeften past en helpt je een site te maken die er geweldig uitziet en die goed functioneert.


Zoek bij het kiezen van een WordPress websitebouwer iemand die ondersteuning en begeleiding biedt tijdens het hele proces. Een deskundige bouwer kan al uw vragen beantwoorden en u helpen bij het oplossen van eventuele problemen.


Met een goede websitebouwer kun je een website maken die aan jouw specifieke behoeften en doelen voldoet.

9-www of niet-www instellen

De websitebouwer moet er altijd voor zorgen dat je de versie van de website selecteert die tegengesteld moet zijn aan de andere. Met andere woorden, als de website wordt gezien als een www-versie, moet een 301-redirect worden doorgestuurd naar de niet-www-versie; of andersom.

Websitbouwer moet kennis hebben van SEO

10-SEO basiskennis

Als ondernemer is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website zichtbaar is voor potentiële klanten. Een manier om dit te doen is door middel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Dit is het proces om ervoor te zorgen dat jouw website hoog in de zoekresultaten verschijnt wanneer mensen op zoek zijn naar zoekwoorden die verband houden met je bedrijf.


Google search is de populairste zoekmachine, dus het is belangrijk om je site te optimaliseren voor Google. Dit kan door de juiste zoekwoorden op je website en in je content (tekst) te gebruiken.


SEO is belangrijk omdat het jou kan helpen meer bezoekers naar uw site te trekken. Als je website hoger in de zoekresultaten staat, is de kans groter dat mensen op je vermelding klikken. Dit kan leiden tot meer verkeer en potentiële klanten.


Het is dus belangrijk dat je webbouwer enig kennis van SEO heeft voor het bouwen van jouw website.

11- In Google Search Console je website aanmelden en koppelen

De websitebouwer zal jouw website moeten koppelen met een handige tool om de prestaties van je website in Google te kunnen volgen. Deze gratis tool heet Google Search Console.

Maar wat is Google Search Console en waarom zou je het gebruiken?


Google Search Console is een gratis service waarmee u de prestaties van uw website in de zoekresultaten van Google kunt volgen. U kunt het gebruiken om te zien hoe vaak uw site wordt weergegeven in Google-zoekopdrachten, welke zoekwoorden verkeer naar uw site leiden en of er fouten zijn die moeten worden verholpen.


Het gebruik van de Google-zoekconsole kan u helpen de SEO van uw site te verbeteren en ervoor te zorgen dat uw site in het best mogelijke licht wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google. Als je het nog niet gebruikt, is het nu het moment om te beginnen!

Let op: Als website-eigenaar moet je ook altijd zelf eigenaar zijn van het Google Search Console account. Jij bent degene die beslissingen neemt over wiens rechten binnen Google Search Console en niemand anders. Een webbouwer kan Google Search Console voor je aanmaken, maar jij blijft de eigenaar.

12- Ook in Google Analytics je website aanmelden en koppelen

Hetzelfde geldt voor Google Analytics, dit is een tool die kan worden gebruikt om de voortgang van de organische zoekmachineoptimalisatie (SEO) van uw website bij te houden.

Het biedt waardevolle inzichten in hoe jouw site presteert op het gebied van zoekwoorden, backlinks en andere belangrijke factoren. Bovendien kan het je helpen bij het identificeren van mogelijkheden voor verbetering, zodat je de nodige wijzigingen kunt aanbrengen op je websiteo m de positie van jouw site te verbeteren.

Over het algemeen is het gebruik van SEO Google Analytics een essentieel onderdeel van het arsenaal van elke website-eigenaar om de voortgang van hun site bij te houden en ervoor te zorgen dat deze op zijn best presteert.

13- Het schrijven van geweldige content voor je website

Als je een nieuwe website begint, gefeliciteerd! Een deel van het plezier bij het starten van een nieuwe website is het maken van inhoud ervoor. Want je kunt zelf de content aanleveren aan je websitebouwer voor je nieuwe website.

Hier zijn enkele tips voor het maken van geweldige inhoud voor je nieuwe site:


1) Houd je doelgroep/publiek in gedachten. Voor wie schrijf je? Wat voor toon moet je gebruiken? Naar wat voor soort informatie zullen ze op zoek zijn?

2) Zorg ervoor dat je inhoud goed geschreven en vrij van fouten is. Niets schrikt lezers meer af dan slechte grammatica en typefouten.

3) Wees origineel. Uniek is de sleutel op internet - als de inhoud fris en interessant is, zullen lezers blijven terugkomen voor meer.

4) Vergeet de visuals niet! Mensen zijn visuele wezens, dus zorg voor het gebruik van afbeeldingen, infographics en video's in jouw content, dan blijven de lezers betrokken.


14- De laadtijd van je website optimaliseren: waarom is dit belangrijk?

Een goede websitebouwer/webbouwer zorgt dat je website niet traag is en mobielvriendelijk in gebruik is.

Trage laadtijden van websites zijn een groot probleem voor bedrijven. Een vertraging van één seconde in de paginareactie kan resulteren in een afname van 7% in conversies, en 40% van de gebruikers verlaat een website die meer dan drie seconden nodig heeft om te laden.

(bron: nncinfotech.com)


Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de laadtijd van jouw website te optimaliseren:


1) Gebruik een content delivery network (CDN). Een CDN slaat kopieën op van de statische inhoud van uw website (afbeeldingen, CSS, enz.) op servers over de hele wereld, zodat wanneer een gebruiker uw site bezoekt, deze de inhoud van de dichtstbijzijnde server kan krijgen. Dit kan de laadtijden aanzienlijk verkorten.


2) Optimaliseer uw afbeeldingen. Het laden van grote afbeeldingen kan lang duren.


15- Waarom een goede after-service belangrijk is voor een webdesigner

Als webdesigner is het belangrijk om je klant een goede after-service te bieden. Dit betekent dat je als webdesigner beschikbaar bent om vragen te beantwoorden of te helpen bij problemen nadat het project is voltooid.

Een goede after-service kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen en een goede verstandhouding met klanten, wat kan leiden tot nieuwe opdrachten.

Hij/zij kan je ook helpen bij het oplossen van problemen die zich kunnen voordoen nadat de nieuwe website live is.

Laat Dezignz je nieuwe website maken

Wil je een nieuwe website laten maken? Of wil je misschien een bestaande website laten optimaliseren? Of heb je een andere vraag?

TELEFOON

0618482035

LOCATIE

Mozartdreef 49, 3845 bj Harderwijk

Clicky