Hoe moet ik een nieuwe website maken? Volg deze 10 stappen

Hoe moet ik een nieuwe website maken? Dat is toch niet zo moeilijk? Domeinnaam registreren, koppelen aan een hostingpakket, Wordpress installeren en een Wordpress thema uitzoeken en beginnen maar. Het lijkt zo heel eenvoudig maar dat is in de praktijk niet het geval. Er komt wel meer bij kijken. Het is veel belangrijker wat voor resultaat je uit je nieuwe website haalt.

Maak en duidelijke planning. Volg deze 10 stappen en dan ben je goed op weg.

Hoe moet ik beginnen met een nieuwe website maken?

Een website opzetten: 5 stappen om aan de slag te gaan.

De meeste websiteprojecten doorlopen deze stappen:

 1. Maak een plan voor de structuur en inhoud van je website.
 2. Registreer een domeinnaam – kies voor een .nl in Nederland en een .com voor een buitenlandse website. Kies ook je webhosting.
 3. Zoek een websitebouwer (of CMS (Wordpress)/hostingprovider) om je website te maken.
 4. Optimaliseer je website voor zoekmachines (Google).
 5. Lanceer je nieuwe website.

Een goede voorbereiding het halve werk, als het gaat om het bouwen van een nieuwe website. Je wil niet helemaal opnieuw beginnen als je je realiseert dat er iets mis is tijdens het maken van uw website. Het is dus een goed idee om een ​​paar dingen op papier te zetten voordat je daadwerkelijk aan je website begint.

De stappenplan die je niet mag vergeten

Wat is het doel van je nieuwe website?

Voordat je aan een nieuwe website begint moet je jezelf afvragen voor wie de website bedoelt is en wat je wil je wil vertellen en laten zien op je website.

Wat is je doelgroep? Zijn het bedrijven of consumenten? Bevind je doelgroep zich in Nederland of in he buitenland? Zijn het mannen of vrouwen of beide? en nog veel meer...

Het bepalen van je doelgroep is niet voor niets. Op basis van deze informatie kun je je website beter afstemmen op je doelgroep. Het kan hierdoor ook eventuele problemen in de toekomst verminderen.

Doe een marktonderzoek

Het is belangrijk om te onderzoeken wat je concurrentie doet. Veel markten zijn al verzadigd maar het loont om te onderzoeken of je daarin toch nog een plek kan bemachtigen. Hoe kun je jezelf onderscheiden?

Onderzoek de zwakke en sterke punten van je concurrent. Wat is hun service en levertijd en hoe gaan zij om met klachten etc.

Zoekwoorden onderzoek

Onderzoek de zoekwoorden waarop de concurrentie gevonden wordt. Maar vind ook uit welke zoekwoorden jouw klanten gebruiken en waar de concurrentie nog niet op scoort in Google.

Een zoekwoordanalyse geeft inzicht in de woorden die je doelgroep gebruikt om naar producten en diensten te zoeken. Maar belangrijker nog, hoe je een oplossing voor het probleem van je doelgroep kunt vinden. Achterhaal dit probleem en neem deze als uitgangspunt voor het bouwen van je nieuwe website.

Vind een domeinnaam en hostingbedrijf

Het hebben van een website is niet langer een luxe, het is een noodzaak. 

Als je een geweldig bedrijfsidee heb, maar niet zeker weet hoe je internet moet gebruiken om je producten of diensten met de wereld te delen, is het tijd om een website te beginnen. 


Hier zijn een paar eenvoudige stappen om je bedrijf op weg te helpen: 

Vind een goede domeinnaam: Een van de eerste stappen bij het maken van uw website is het vinden van een goede domeinnaam. 


Het is belangrijk om een juiste domeinnaam te bedenken die:

 1. Gemakkelijk uit te spreken en te spellen is.
 2. Kort is.
 3. Trefwoordrijk is.
 4. Geen negatieve connotatie heeft.

Kies een website platform

Het kiezen van het juiste platform voor je website kan een uitdaging zijn.

Als je erover nadenkt om je eigen website te maken, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van een CMS zoals WordPress, Wix, Joomla, Squarespace en meer. 

Hoewel deze platforms eenvoudig aan te passen zijn, zijn ze ook gemakkelijk in gebruik.

Simpel gezegd, een CMS (ofwel platform voor het bouwen van websites) is een gebruiksvriendelijk platform voor het bouwen van websites en het beheren van je eigen online inhoud. Een stuk makkelijker in plaats van een geheel nieuwe website te maken met HTML, PHP en andere codeertalen.

Wordpress is vrijwel de meeste bekende CMS. Bijna de helft van de websites op het internet draait op het WordPress-website platform.

Maar wat maakt Wordpress een betere optie dan de anderen?

Waarom je voor WordPress moet kiezen

Er zijn veel redenen waarom je voor WordPress moet kiezen voor het maken van websites. Het is een content management systeem (CMS) en website builder in één en Wordpress is open-source. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft duizenden plugins en thema's.


WordPress is ook ontworpen met SEO in gedachten en is er bijzonder goed in. Het is gemakkelijk aanpasbaar.


Wordpress heeft heel veel functies:

 • Het is een sitebouwer.
 • Een paginamaker.
 • Een blogmaker.
 • Een contentmaker.
 • Een editor.
 • Een winkel.
 • Een videomaker.
 • Een fotogalerijmaker.
 • Een bestandsbeheerder.
 • Een nieuwsbriefmaker.
 • Een planningstool.
 • en nog veel meer.

Kortom: Het is een alles-in-één websitebouwer.

Kies een Wordpress thema die geschikt is voor jouw website.

Zorg dat je website goed georganiseerd is

Sitestructuur is één van de belangrijkste onderdelen van een nieuwe website. Een goede sitestructuur zorgt ervoor dat bezoekers snel en nauwkeurig op de gewenste pagina komen. Je wilt je bezoekers stapsgewijs door je website leiden en hen duidelijk maken waar je bedrijf of onderneming voor staat.

Je wilt bezoekers ook naar doelen leiden die belangrijk zijn voor je bedrijf. Dit kan een online verkoop zijn, maar ook een aanvraag of een download.

Wanneer je leert hoe je een website kunt maken, moet je een expert worden in het organiseren van je site op een manier die logisch is voor je bezoekers.

Hanteer een duidelijk menu

In je sitestructuur let je ook op de menu- en footerstructuur. Dit zijn belangrijke navigatie-elementen voor je gebruikers. Gebruik herkenbare termen in je menu. Merk op dat de menu elementen een duidelijk beeld geven van wat bezoekers kunnen verwachten.

Uiteindelijk geef je de converterende pagina's een duidelijke plek in je sitestructuur.

Maak een online marketing plan

Om je website te promoten heb je een budget nodig. Bedenk goed waaraan je het budget wilt besteden.

Denk hierbij aan:

 • SEO
 • Google advertenties.
 • Social media advertenties.
 • Flyers en posters voor offline reclame.

Je website project uitbesteden

Uit de praktijk blijkt vaak dat als je een planning maakt, het project vaak sneller slaagt. Maar desondanks blijft het moeilijk om te kiezen om je website zelf te maken of uit te besteden aan webdesigner. Je zult tenslotte toch een beetje technische kennis moeten hebben.


Veel ondernemers zullen niet voldoende kennis of vaardigheden in huis hebben en daarom kan het beter zijn om wat werk uit te besteden.


De technische kant van de website of het schrijven van de SEO webteksten is vaak beter om te laten uitbesteden. Vaak is het ook eens veel voordeliger om je website project uit te besteden. Een webdesigner doet zijn werk en jij kunt je meer concentreren op je bedrijf of eigen werk.

Bij Dezignz kun je een betaalbare website laten maken in je eigen huisstijl, met een professionele uitstraling en die voldoet aan je wensen.

Laat Dezignz je nieuwe website maken

Wil je een nieuwe website laten maken? Of wil je misschien een bestaande website laten optimaliseren? Of heb je een andere vraag?

TELEFOON

0618482035

LOCATIE

Mozartdreef 49, 3845 bj Harderwijk

Clicky